Fackliga Världsfederationen uttrycker sina kondoleanser till Turkiets folk

Istanbul terror

Fackliga Världsfederationen uttrycker sina kondoleanser till Turkiets arbetarklass och folket i Turkiet angående de tragiska händelserna som ägde rum på Istanbuls flygplats den 28:e juni. FVF fördömer sådana brottsliga aktioner.

Militarisering, vapenloppet, krigshetsen och de imperialistiska krig av NATO, USA, EU och de reaktionära regeringar såsom Turkiets föder upp sådana terroristhandlingar.

De krafter som är ansvariga för den ökade imperialistiska aggressionen, interventionens strategi med att destabilisera och kriga 
i många länder kan inte bekämpa terrorismen. Istället drar systemet nytta av situationen och ökar manipulationen och den auktoritära kontrollen på folket. Regeringar ökar den internationella attacken mot demokratiska rättigheter, ökar militariseringen av sociala livet och kriminalisering av arbetar- och folkkamp.

Den antiimperialistiska och antimonopolistiska kampen av arbetarklassen och folkrörelsen som är internationellt och broderlig, kan vara det enda alternativ i varje land, i varje världsdel, för att stoppa exploateringen och de imperialistiska krig, för stabilitet, välstånd och fred åt alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s