Fackliga Världsfederation i solidaritet med folket i Turkiet

Fackliga Världsfederationen – FVF (WFTU) uttrycket sin solidaritet med folket I Turkiet och stödjer FVF:s medlems- och vän organisationer i Turkiet.

FVF:s medlems- och vän organisationer i Turkiet, alla radikala fackföreningar, kämpar under svåra omständigheter. De måste bemöta den folk- och arbetarfientlig politik från AKP:s regering och de måste bemöta de reaktionära antidemokratiska metoderna från borgarklassen.

Den absoluta majoriteten av arbetarklassen i Turkiet lever i fattigdom, arbetslösa, oförsäkrade i dagens läge men även i framtiden.

Situationen blir ännu värre för dem efter kuppförsöket och Erdogan-regeringens utnyttjande av densamma.

Turkiet är ett land som aktivt deltar i det imperialistiska kriget i Syrien. Kapitalisterna i Turkiet vill ha en större del av profiterna i detta område. Kapitalisterna i Turkiet vill stärka sin roll som en stark regional makt.

I det komplicerade nätet mellan de interimperialistiska motsättningarna den härskande klassen i Turkiet kämpar enbart för sina egna intressen.

Dessa motsättningar bäddar för att bildabredda de internationella och lokala konflikterna.

Recep Tayyip Erdogan utnyttjar händelserna för att arrestera och avskeda statligt anställda. Fängslande och systematiska förföljelser pågår överallt.

Fackliga Världsfederationen – FVF (WFTU) uppmanar folket i Turkiet att inte bli instängda i de planer och de interimperialistiska motsättningarna, att de stärker klassolidariteten, motverkar statens och kapitalets våld, att de kämpar för arbetarklassens nuvarande behov och för bättre levnads- och arbetarvillkor.

FVF (WFTU) kräver full respekt för fackliga- och demokratiska, fri- och rättigheter.  FVF (WFTU) kräver ett slut på de imperialistiska krig och konflikter inom området samt en upplösning av NATO.

FVF:s Sekretariat

En tanke på “Fackliga Världsfederation i solidaritet med folket i Turkiet

  1. situationen i Tyrkiet minder frygtelig meget om det der skete i Chile hvor vi skal huske på at kuppet der var orkestreret af USA.

    Gilla

Lämna en kommentar